Guidesify Navigation Logo Transparent Final

Ndikimi i Genshin: Udhëzuesi i Filluesit Para se të Filloni [Don’t Make These Mistakes!]

Read time: 12 min.

Table of Contents

Ju keni parë banderola në stacionet e metrosë, reklama të rastit jo aq të bezdisshme që shfaqen më parë gjatë shikimit të YouTube. Genshin Impact, një lojë e zhvilluar dhe botuar nga kompania kineze miHoYo, është lëshuar vetëm për rreth një muaj dhe tashmë e ka marrë botën nga stuhia. Kjo lojë e lirë “për të luajtur” gacha RPG ka ripërcaktuar standardin e artë të lojrave celular. Si keshtu? Isshtë një titull ndër-platformor, i disponueshëm në PlayStation 4, Nintendo Switch, Android, iOS, Microsoft Windows (keq përdoruesit e Mac). Për më tepër, Genshin Impact mburret me një lojtar të vetëm, por bashkëpunon me një lojë të hapur për botën, e cila përqendrohet shumë në një sistem beteje të bazuar në veprim. Me gjithë atë që u tha, Genshin Impact është një titull shumë i freskët dhe origjinal, me herë pas here ndodhin gabime dhe ngrirje të rastit; megjithëse shpresojmë sinqerisht miHoYo të rregullojë lojën e tyre me motor Unity. Pa zhurmë të mëtejshme, këtu janë këshillat dhe truket kryesore për lojtarët e rinj, si F2P ashtu edhe pagesa për të fituar, që të bluajnë menjëherë si profesionist!

Gjithmonë vendosni hartën tuaj.

Keni hasur ndonjëherë në diçka të veçantë në botë, por në gjendje ta kontrolloni ose ta zhbllokoni në atë moment? 

Për të mos u shqetësuar, Genshin Impact lejon lojtarët të vendosin vendet me interes në hartën e tyre. Ju mund dhe duhet gjithashtu të personalizoni kunjat tuaj me etiketa dhe ikona. Ky është një zakon i domosdoshëm që duhet të keni kur luani në një mjedis kaq të gjerë botëror.

Harta e Genshin
Lule, turma, gjoks dhe vendndodhje minerare. Mbërthimi i tyre patjetër do t’ju kursejë pak kohë!

Për shembull, kërkimi i Anemoculus dhe Geoculus (thelbësor për adhurimin e Statujave të Shtatë për të rritur qëndrueshmërinë) mund të jetë një proces shumë i lodhshëm dhe i gjatë nëse nuk i pinit ato që i keni hasur më parë gjatë eksplorimit të hartës.

Shënim: Mund të keni vetëm deri në 99 kunja në hartë.

Përdorni hartën interaktive për të ndihmuar në eksplorimin e hartës suaj.

Tashmë keni filluar të luani dhe nuk e keni ngurtësuar hartën tuaj? Mos u shqetëso. Ekziston një hartë interaktive “si Tablo” vetëm për atë në dispozicion në internet.

Asnjëherë nuk është vonë për të përdorur Harta interaktive e ndikimit Genshin .

Një mjet i ndërtuar nga AppSample, harta ndërvepruese jep një hartë të kërkueshme për përdoruesit për të fermuar për materiale specifike. Nga materialet e kafshëve (të gjalla) te artefakti dhe rrugët e bluarjes, kjo hartë i ka të gjitha.

harta interaktive

Megjithëse kishte devijime të vogla për vendndodhjet e pin-it në hartë (duket se ndryshojnë në varësi të rezolucionit të ekranit të monitorëve tuaj), kunjat janë kryesisht të sakta për bujqësi efikase.

Bujqësia e Artefakteve është humbje kohe (kur të jeni të ri)!

Po, na keni dëgjuar mirë. 

Lojtarët e rinj nuk do të vërejnë mungesën e rrëshirës vetëm deri më vonë. Por rrëshira është në duart e burimit të vetëm në ndikimin Genshin që është i kufizuar nga një shkallë të konsiderueshme. Edhe pagesa për të fituar lojtarët mund të plotësojë rrëshirë vetëm 6 herë në ditë. 

Kështu, bujqësia për artefaktet më të mira ose kompletimi i seteve të objekteve kur jeni në fillim të lojës, d.m.th. nën AR 35, nuk është aspak përdorimi më i mirë i rrëshirës.

Artefaktet e shkallës blu dhe më lart mund të kenë deri në 4 statistika bonus mbi statin primar. Sidoqoftë, shumë objekte nuk do të vijnë me të 4 statistikat e bonusit.

Një stat i ri do të zhbllokohet çdo 4 nivele nëse ka më pak se 4, ose azhurnon një stat ekzistues nëse artefakti tashmë ka 4.

Artifact RarityMax Level
Base number of Sub Stats
Number of UnlocksNumber of Upgrades
Icon_1_Star4010
Icon_2_Stars40~110
Icon_3_Stars121~22~30~1
Icon_4_Stars162~31~22~3
Icon_5_Stars203~40~14~5

Prandaj, ka shumë probabilitet / RNG për artefakte blu (dhe më pak, vjollcë) krahasuar me artefakte ari, që zakonisht vijnë me të 4 statistikat e bonusit të paprekura.

Cfare ka me shume? Me të arritur AR 35, përfundimi i sfidave të domenit, siç është Domain of Guyun në rajonin Liyue, mund t’u japë lojtarëve deri në 2 objekte të purpurta për çdo vrapim. 

Artefaktet e arit kanë një shans të bien në AR 40 dhe të garantuara për të rënë në AR 45. Ata gjithashtu mund të bien lehtë në Ujkun e Sfidës së Veriut dhe Sfidën e Domainit Stormterror.

finalet e gladiatorëve

Pra, këshilla jonë? 

Transferimi i përvojës nga artefakti në objekt është i mundur, por humbja e përvojës duket se është e ekuilibruar rreth 15-16% për Artefaktet e niveluara. Pra, ndryshoni përqendrimin tuaj në ngjitjen e armëve dhe materialet e nivelit të talentit.

Ashtë shumë më efikase duke përdorur rrëshirë tuaj në këtë mënyrë në AR më të ulët. 

Nëse jeni duke prodhuar objekte, përpiquni të keni statistika të sulmit, kritikut dhe rimbushjes së energjisë sa më shumë që të jetë e mundur.

A po i shurdhoni këshillat tona për artefakte? 

Sigurisht, përqendrohu në atë që të kesh statistika sulmi dhe kritike për karakterin tënd DPS atëherë.

Lule e Jetës dhe Plumë e Vdekjes gjithmonë do të kenë HP dhe ATK si stat kryesor, përkatësisht.

Dëmi kritik është gjithashtu i dobishëm, me kusht që personazhet tuaj të kenë kriter të lartë për të filluar me (mbi 30%).

Për spam aftësi dhe karaktere mbështetës (karaktere që i ndërroni menjëherë pasi keni përdorur aftësitë), rimbushja e energjisë është stat kryesor kur i ndërtoni.

Po statistikat si mbrojtja dhe HP? Ato nuk janë të dobishme – supozohet se jeni të shkëlqyeshëm në shmangien e dëmit (lexoni më poshtë).

Artefaktet fitojnë një azhurnim masiv çdo 4 nivele, përdoreni në avantazhin tuaj!

Meqenëse artefaktet blu dhe vjollcë zhbllokojnë statistikat e reja të bonusit në çdo këst të 4 niveleve, ju mund t’i rrafshoni artefaktet në 4 dhe të ndaleni menjëherë nëse merrni një stat të tmerrshëm. 

Dash ju bën të paprekshëm për një pjesë të sekondës.

A e dini se nxitimi ju bën të paprekshëm për një moment të vogël?

Unknownshtë e panjohur nëse kjo është menduar nga miHoYo apo do të rregullohet në të ardhmen e afërt.

Kornizat e pamposhtura të animacionit, të njohura gjithashtu si iframe, janë kornizat e para të vizës përpara se të kaloni në lëvizjen drejtuese.

Për të parë një shembull të kësaj në veprim, shiko 1.03 të tutorialit të Dvalin, ku topat e zjarrit kanë goditur Xiangling, por nuk u mor asnjë dëm për shkak të iframeve.

Të urosh 1 ose 10 dëshira me radhë nuk bën ndonjë ndryshim

Mirë, ekziston ende një ndryshim i vogël midis tërheqjes së 1 ose 10 dëshirave radhazi, ku dëshira 1 në çdo kohë ju jep mundësinë të ndaleni menjëherë pasi të keni garantuar 4 *.

Duke thënë, është konfirmuar që nivelet e rënies nuk ndryshojnë aspak midis 2 opsioneve.

Ju gjithmonë do të merrni të paktën 4 * çdo 10 dëshira nga 4 * / 5 * e fundit.

Urimet

Nuk na besoni? Kontrolloni historinë tuaj të dëshirave për ta parë vetë

Fate të ndërthurura janë disi më të mira se fatet e Njohura

Përveç që kanë rritur tarifat për 5 * dhe 4 * të paraqitura në banderolë, fatet e ndërthurura aktualisht nuk kanë armë 5 * në pishinën e dëshirave.

Gjithmonë kontrolloni detajet e banderolës së dëshirave! P.sh. Venti aktualisht nuk është i disponueshëm gjatë ngjarjes Klee.

Pra, nëse po shkoni për karaktere dhe yjësi, është më mirë të përdorni në vend të kësaj primogemat tuaja në fatet e ndërthurura.

Fakt gazmor: Gjynahu do të jetë akoma aktiv dhe i përcjellë në banderolën tjetër të dëshirave nëse nuk aktivizohet në ngjarjen e fundit.

Karakteret me 4 yje gjithashtu mund të bëjnë mrekulli

Edhe pse Genshin Impact është një lojë gacha, duket se është tepër bujar ndaj lojtarëve të F2P. 

Në fakt, çdo personazh 4 * mund të bëhet OP dhe argëtues për të luajtur ndërsa personazhet 5 * si Jean mund të jenë mjaft nën ndikimin e disa lojtarëve.

Thjesht të kesh një karakter / armë 5 * në lojë nuk do të thotë dominim i plotë për pagën për të fituar lojtarët, pasi që një karakter 4 * me yjësi maksimale do të bëjë më mirë sesa 5 * pa asnjë.

Thënë këtë, ne do të gënjenim nëse do të thonim se 4 * janë po aq të fuqishëm (ose të ftohtë) sa 5 * – ekziston ende një hendek i dukshëm i energjisë midis 2 gjërave të rralla.

Listat e niveleve janë mbivlerësuar.

Duke shtuar pikën e mëparshme, disa lista të niveleve po qarkullojnë në internet duke deklaruar haptazi karaktere të caktuara si niveli i zotit dhe të tjerët si nënndarje.

listat e niveleve 2

Këto lista mund të përdoren si referencë, por duhet pasur kujdes se këto janë shumë subjektive dhe nuk janë plotësisht përfaqësuese të potencialit të vërtetë të personazheve.

Merrni kohën tuaj për të eksploruar botën e hapur.

Ndërsa bëheni më afër AR 30, përparimi i historisë ka tendencë të ngadalësohet ndjeshëm. 

Duke qenë i vendosur në një botë të hapur, Genshin Impact ka mijëra vezë të Pashkëve që lojtarët të zbulojnë dhe të thellohen në historinë e tij.

Kërkimet botërore, zemrat e thesareve sekrete dhe enigmat … të gjitha të shpërndara nëpër hartë. 

Për të mos përmendur, peisazhet dhe muzikën që të lë pa frymë, loja ka për të ofruar.

Zhytja në sulm ose në pikën e teleportit shmang vdekjen.

Po ju mbaron qëndrueshmëria gjatë rrëshqitjes? Thjesht bëni një sulm zhytës / ajror ose teleportoni në një pikëkalim aty pranë.

Mos u mashtroni nga shiriti i qëndrueshmërisë, duke menduar se nuk ka rrugëdalje. 

Ky është një gabim rishtar!

Po mbaron qëndrueshmëria ndërsa noton në një anije misterioze në mes të oqeanit?

ndikimi genus pylli guri guri
Anija e Beidou (e etiketuar me një tregues pasthirrmash) ka disa freebies për ju!

Nëse nuk keni ndërmend të teleportoni larg, mund të konsideroni të hani ushqim për të rimbushur menjëherë qëndrueshmërinë tuaj për të vazhduar udhëtimin tuaj.

Të luash në PC jep një përvojë më të besueshme, sidomos kur lufton humnerën spirale.

Genshin Impact ka kërkesa të larta për specifikim dhe shumica e modeleve të telefonit mund të mos jenë në gjendje të mbështesin lojë të qetë.

Kjo mund të jetë jashtëzakonisht e dëmshme për lojën tuaj kur luftoni me humnerën spirale, ku kohëmatësi vazhdon të funksionojë edhe kur loja juaj ka ngrirë.

Alsoshtë gjithashtu shumë më e lehtë të kombinohesh në PC pasi lojtarët mund të shtypin 1-4 për të ndërruar karakterin dhe 5-8 për të ndërruar dhe shpërthimin thelbësor në të njëjtën kohë.

Ju duhet të ndërroni karakteret për të bërë dëm të vërtetë me reagime thelbësore.

Dhe sigurisht, shtypja e butonave funksionon në këtë lojë. Thjesht hidhni një vështrim se sa e lehtë është të krijoni reagime thelbësore, të cilat janë thelbësore për t’u kundërvënë dhe për të bërë dëm të vërtetë në disa grupe:

Elemental Reaction
Element 1 (Aura)
Element 2 (Trigger)
Effect Description
BurnPyroDendroPyro damage over time
OverloadedPyroElectroAoE Pyro attack
MagmaPyroGeoFire shield that burns enemies
VaporizePyroHydroAdditional damage
MeltPyroCryoAdditional damage
SuperconductCryoElectroAoE Cryo attack

Lowers enemy physical resistance by 50%
ShatterCryoGeoIncrease CRIT chances
BlizzardCryoAnemoBypass enemy defences
FrozenCryoHydroFreezes enemy
Electro-chargedElectro
HydroElectro damage over time
PoisonHydroDendroAoE poison attack
MudGeoHydroSlows enemy movement and atk speed
ThornGeoDendroBleed

Creates traps that cause damage
CrystaliseGeoCryo/ Electro/ Hydro/ PyroGrants a crystal shield
DustAnemoGeoKnocks enemies back
SwirlCryo/ Electro/ Hydro/ PyroAnemoAdditional elemental damage and some AoE

Vini re se renditja e elementeve ka rëndësi, ku shumëzuesi i dëmit do të ndryshojë në varësi të elementit të shkaktarit.

Ju gjithashtu mund të lexoni më shumë rreth elementeve, ku zhbllokimet elementare dhe rezonanca elementare mund të bëjnë një ndryshim të madh si me eksplorimin e hartës ashtu edhe me luftimin.

Kurseni rrëshirën tuaj të brishtë

Aktualisht, rrëshirat e brishta janë ende monedha më e vlefshme në lojë për çdo formë të përparimit të karakterit.

Kjo sepse artikulli është tepër i rrallë dhe ju lejon të kaloni numrin maksimal të rifreskimeve të rrëshirës në ditë. Në mënyrë tipike, lojtarët shpërblehen me 1-2 FR nga shoqata e aventurierëve sa herë që rriten.

rrëshirë e brishtë

Rekomandohet shumë që t’i ruani këto për t’i përdorur në një moment në copën tjetër të rëndësishme, ose kur jeni duke punuar për një material specifik të domenit që shfaqet vetëm disa ditë të javës.

Shënim: Nëse është ditëlindja juaj, miHoYo do t’ju shpërblejë me 1 FR.

Mos nivelo çdo karakter, vetëm 2-3 në të njëjtën kohë (ose burimet e tua do të shpërndahen vërtet të holla)

Ndërsa progresioni është i kufizuar rëndë nga rrëshira në këtë lojë, duhet të përpiqeni të përqendroheni në nivelimin / rritjen e 2-3 karaktereve në të njëjtën kohë. 

Edhe nëse jeni një pagë për të fituar lojtar.

elektro
Kishim 2 milion mora vetëm një orë më parë

Virtshtë praktikisht e pamundur të gjesh materiale të mjaftueshme, libra ekspozues dhe miliona mora për të nxjerrë në maksimum çdo karakter kur një rimbushje e plotë e rrëshirës zgjat 16 orë dhe 21 orë pasi miHoYo ngre kapakun e rrëshirës në 160.

Nuk keni një përdorues të argjilës? Përdorni sulmet e zhytjes në minierat më shpejt.

Për shkak të natyrës së RNG, është e mundur që të mos keni një karakter të vetëm që përdor një armë argjilore në ekipin tuaj. Kjo mund të jetë e mundimshme kur luftoni me turmat që mund të hedhin mburoja gjeo mbi vete ose kur nxjerrin xehe për xehe.

Mos u shqetëso, kur ka vullnet, ka një mënyrë!

Thjesht ngjituni (ose aftësi elementare nëse keni Venti) dhe përdorni një sulm të zhytur mbi armikun tuaj. Ky sulm i zhytjes do të shumëfishojë dëmet e shkaktuara në xeherore dhe mburoja elementare.

Ngjitja dhe noti normalisht përdor më pak qëndrueshmëri.

Po, ju mund të ngjiteni dhe të notoni më shpejt nëse mbani butonin sprint, por kjo do të kullojë qëndrueshmërinë tuaj me një shpejtësi shumë më të shpejtë. 

Nëse sapo keni filluar lojën me statin e qëndrueshmërisë bazë prej 100, thjesht vlerësoni peizazhin madhështor dhe kolonën zanore ndërsa ngjitni majat e malit shumë ngadalë.

Drejtimi vrapon për të mbuluar distanca të mëdha – Mos bëni vetëm viza të dyfishta.

Mbajtja ose prekja e butonit sprint në mënyrë të përsëritur për të dyfishuar vijëzimin nuk do të të ndihmojë vërtet nëse po përpiqesh të lëvizësh shpejt në hartë.

Ka video të shumta për llojet e lëvizjeve, që tregojnë se lepurushi është i mundur në Genshin Impact. Por nuk funksionon mirë as për çdo personazh.

Për të shtuar, shumë lojtarë gjithashtu e shohin bhopping-un të jetë mjaft e vështirë për tu zotëruar.

Pra, cila është një alternativë e mirë? 

Përgjigja: I trullosur në intervale të rregullta. Një vizë e dyfishtë mund të parandalojë që karakteri të mos vijë shpejt për herë të 3-të, por ndarja e vijëzimeve tuaja do të lejojë cilindo nga personazhet tuaj të vijë përsëri dhe përsëri … dhe përsëri.

Pro lojtarët gjithashtu mund të integrojnë rutinën e vizave në sekuencën e tyre të bhopping – vizatime të rregullta dhe më pas të kalojnë në bhopping kur qëndrueshmëria po pakësohet.

Po luan në PC? Mbani tastin SHIFT kur nisni lojën për të konfiguruar lidhjet e çelësave.

Po, shkuarja në menu dhe klikimi mbi lidhjet kryesore nuk do të bëjë asgjë për të personalizuar lidhjet.

Sidoqoftë, shumica e lojtarëve nuk e dinë që t’i personalizojnë ato është ende e mundur pa përdorimin e ndonjë programi kompjuterik të palëve të treta.

Thjesht mbani SHIFT kur të filloni lojën dhe do të shfaqet një pop-up, duke ju lejuar të personalizoni hotkeys origjinale.

Sidoqoftë, ndryshimi i lidhësve të çelësit në këtë mënyrë është disi i paqëndrueshëm dhe do të kërkojë disa ngatërresa për ta çuar atë në punë.

A keni më shumë këshilla për të ndarë me lojtarët e rinj Genshin Impact? Na thuaj tani !

E ngjashme:

Udhëzuesi Hustle Castle Gem Bay Super Grind 2020

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Explore GUIDESIFY

blog